#

SKW Certificering

U als appartementseigenaar bent verplicht om samen met de andere eigenaars in het appartementencomplex het gebouw goed te onderhouden en een onderhoudsfonds aan te leggen voor toekomstig groot onderhoud. Om dit alles goed te regelen, is in de wet de oprichting van een Vereniging van Eigenaars (VvE) verplicht gesteld. Er zijn op dit moment in Nederland meer dan 125.000 VvE's.

 

Een belangrijk verschil tussen een VvE en een 'gewone' vereniging is dat u niet kunt kiezen voor het lidmaatschap van de VvE, en u kunt het lidmaatschap ook niet opzeggen. Als appartementseigenaar bent u automatisch en wettelijk verplicht lid van de VvE van het gebouw waarin u een appartement hebt gekocht.

 

Daarom is het van groot belang dat uw VvE goed beheerd wordt. Het kan natuurlijk zijn dat u dit zelf als eigenaren gezamenlijk regelt, maar het is ook mogelijk om het beheer van de vereniging uit te besteden aan een professionele beheerder.

 

Bij de keuze van een beheerder kunt u onder andere kiezen voor een SKW gecertificeerd beheerder. Het SKW is een certificerende instelling welke jaarlijks controleert of een beheerder aan de door de brancheorganisaties (o.a. Stichting VVE Belang en Vereniging Eigen Huis) opgestelde richtlijnen voldoet. Er wordt bij een onderzoek niet alleen gekeken naar de administratie van de VvE, maar ook naar de organisatie van de beheerder en het bouwkundig beheer van de VvE's.

 

AD-Vi VVE Beheer B.V. is een door het SKW gecertificeerd beheerder en is gespecialiseerd op het gebied van VvE beheer. Wij hebben een jarenlange expertise opgebouwd in het dagelijks beheer alsmede de administratieve, financiele en technische ondersteuning van Verenigingen van Eigenaren. Indien u vrijblijvend een offerte of kennismakingsgesprek wenst kunt u contact opnemen met ons kantoor.