#

VVE-beurs Den Bosch en Eindhoven

 

Elk jaar organiseert VvE Belang GRATIS informatiebijeenkomsten in een aantal plaatsen, verspreid over het land.

 

Op maandag 30 oktober 2017 vindt er een VVE Beurs plaats in Congrescentrum Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Op deze beurs is AD-Vi VVE Beheer vertegenwoordigd.

 

Op donderdag 23 november 2017 vindt er een VVE Beurs plaats in het Evoluon in Eindhoven. Ook op deze beurs is AD-Vi VVE Beheer vertegenwoordigd.

 

In een dag wordt u op de hoogte gebracht van de belangrijkste ontwikkelingen, waaronder de Wet verbetering functioneren VvE’s, laatste stand van zaken met het nieuwe modelreglement, energiebesparing, de route naar gasloos 2050, het functioneren van de VvE, de financiën van de VvE en het onderhoud van het gebouw.

 

De informatiebijeenkomsten zijn prima verzorgd, met een hapje en een drankje, en veelal ook met een lunch. 

U kunt interessante lezingen bijwonen en deelnemen aan workshops voor appartementseigenaars en bestuurders van VvE's. Voorafgaand, tijdens en na de bijeenkomsten presenteert een 40-tal bedrijven zich met diverse diensten en producten. Het programma voor deze dagen is als volgt:

 

Programma

09.30 uur: ontvangst; de informatiemarkt is open!

 

10.45 uur: VvE-actualiteiten,  zoals:

 • Wat betekent de Wet verbetering functioneren VvE's voor u en uw VvE? 

 • Hoe staat het met het nieuwe modelreglement?

 • Energiebesparing en energietransitie: op weg naar een gasloos 2050

 • De rechter, VvE en financiën, onderhoud aan uw gebouw

 • En nog veel meer actualiteiten

 

12.00 uur: lunchpauze en gelegenheid voor bezoek informatiemarkt

 

13.00 uur: u kunt een keuze maken uit drie presentaties:

 • 1. Help! Mijn VvE heeft (g) een bestuur! Wat doet u als uw VvE bestuurloos dreigt te raken (of al is)? En wat zijn de mogelijkheden als u vindt dat uw bestuur slecht functioneert? U krijgt een aantal mogelijke oplossingen aangereikt.

 • 2. Verborgen gebreken; hoe lossen we die op? U wordt geconfronteerd met gebreken die u in eerste instantie niet waren opgevallen; bijvoorbeeld na een renovatie of verbouwing. Waarmee moet u rekening houden op juridisch gebied? Wanneer (en waarvoor) kunt u de aannemer aansprakelijk stellen?

 • 3. Uw pand in een nieuwe, energiezuinige jas. Verduurzaming van uw complex; hoe pakt u dat aan? In deze presentatie krijgt u praktijkvoorbeelden van duurzaamheidsmaatregelen. Van het isoleren van appendages tot een energieneutraal pand.

   

14.00 uur: pauze en gelegenheid voor bezoek informatiemarkt

 

15.00 uur: u kunt een keuze maken uit drie presentaties:

 • 1.Schade aan het gebouw; hoe gaan we dat oplossen? Er is schade ontstaan aan uw pand. Die wilt u zo snel mogelijk (laten) verhelpen. Hoe doet u dat en welke rol speelt de verzekering in dit geval?

 • 2.Betalingsproblemen binnen de VvE? Incasso! Betaalt een eigenaar zijn periodieke of extra bijdrage niet? Wacht niet te lang met uw vordering! Incasso van aanmaning tot executie!

 • 3. Van gas naar duurzame opwekking. We gaan van het gas af. Maar hoe? In deze presentatie krijgt u informatie over de renovatie van een collectief rookgasafvoersysteem én over de toepassing van een duurzame energiebron zonder gas.

   

16.00 uur: afsluiting en borrel

 

17.00 uur: einde bijeenkomst 

 

U kunt zich aanmelden voor de beurs via onderstaande link.

https://www.vvebelang.nl/voorlichting/informatiebijeenkomsten/aanmelden-informatiebijeenkomsten/

Wij heten u van harte welkom bij onze stand!