energielabel-bedrijfspand (1).jpg

Energielabel verplicht bij verkoop of verhuur

 

Als u uw appartement verkoopt of verhuurt, bent u verplicht de nieuwe koper of huurder een energielabel van uw woning overhandigen. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw woning is en is bedoeld om eigenaren van woningen te stimuleren energiebesparende maatregelen te treffen.

 

Hoe energiezuiniger uw woning, hoe lager de energierekening kan uitvallen. Dat maakt energiezuinige woningen aantrekkelijker voor kopers of huurders. Woningen met een gunstig energielabel zijn vaak meer waard. De mate waarin wanden, ramen, dak en vloeren zijn geïsoleerd en het type installaties voor verwarming, warm water en ventilatie zijn bepalend voor welk label een gebouw krijgt.

 

Alleen een gecertificeerd adviseur mag een energielabel toekennen. De adviseur beoordeelt uw woning, bepaalt de energieklasse waarin uw appartement valt en voegt daaraan een aantal algemene energiebesparingenadviezen toe. A is de meest zuinige klasse. G is de minst zuinige.

 

Uw energielabel is tien jaar geldig.

 

Voor eigenaren staan de gegevens voor de aanvraag van het energielabel online op de eigenaarspagina, te bereiken via www.advivvebeheer.nl.

​​​​​