Uitbesteden vve beheer.jpg

Vier redenen om VvE beheer uit te besteden

 

Veel VvE’s denken erover om het beheer van de vereniging uit te besteden. Vaak zijn het de kosten die de VvE tegenhoudt of de gedachte dat uitbesteding voor een kleine VvE niet loont, maar dat is niet helemaal juist. Onderstaand vier redenen om het VvE beheer uit te besteden.

 

1. Financiën op orde door extern VvE beheer

Door het beheer van de VvE uit te besteden is er meer zekerheid dat de financiën van de VvE op orde zijn en blijven. De extern beheerder bewaakt de begroting en controleert elk jaar of die nog actueel is. Daarbij gebruikt de beheerder niet alleen zijn financiële kennis, maar ook zijn ervaringen uit het verleden en met andere VvE’s. Op die manier worden vervelende verrassingen voorkomen.

 

2. Een extern beheerder biedt technische ondersteuning

Indien gewenst biedt een extern beheerder de VvE ook technische ondersteuning. Daarnaast is er een calamiteitendienst beschikbaar. Dat is handig als er midden in de nacht een forse lekkage optreedt. Daarnaast komt de technische kennis van pas bij het beoordelen van de offertes en het MJOP.

 

3. VvE software

Een extern beheerder maakt gebruik van speciale VvE software. Daarin wordt niet alleen de boekhouding bijgehouden, maar kunnen ook stukken zoals de splitsingsakte, het huishoudelijk reglement of de notulen van de VvE vergadering opgeslagen worden, en hebben de eigenaren van de VvE altijd inzage in de administratie van de VvE.

 

4. Juridische deskundigheid extern beheerder voorkomt conflicten

Een goede VvE beheerder heeft ook juridische kennis. De extern beheerder is geen advocatenbureau, maar houdt zich wel bezig met juridische aangelegenheden van de VvE. De juridische kennis die daarbij hoort, kan voorkomen dat een VvE met een intern conflict te maken krijgt. Een extern beheerder kan snel aangeven welke koers gevaren moet worden en zo kunnen nietige of vernietigbare besluiten worden voorkomen.

 

Wilt u graag meer informatie of een vrijblijvende offerte ontvangen voor het beheer van uw VvE, neemt u dan contact op met ons kantoor te Veldhoven.