led-lampen..jpg

Besparen met ledverlichting

 

De stijgende energieprijzen hebben voor Nederlandse huishoudens een grote impact op de energierekening. Alle mogelijkheden om te besparen zijn dus mooi meegenomen.

 

Veel VvE ’s kiezen ervoor om de bestaande verlichting te vervangen door ledverlichting om kosten en energie te besparen. Vooral in trappenhuizen waarin wordt gewerkt met automatische in- en uitschakeling kan dit grote verschillen opleveren. Ledverlichting is in aanschaf iets kostbaarder dan gewone (traditionele) verlichting, maar wel vele malen zuiniger in energieverbruik. Daarnaast heeft ledverlichting een langere levensduur dan gewone verlichting, gemiddeld 10 tot 15 keer langer.

 

Het installeren van ledverlichting betekent niet onmiddellijk een kostenbesparing. Er is namelijk wel een investering voor nodig. Echter door het verminderde stroomverbruik en de langere levensduur is een investering in ledverlichting vaak snel terugverdiend.  

 

Een ander voordeel is dat led-lichtbronnen geen schadelijke stoffen bevatten, zoals kwik, die in het milieu terechtkomen. Alle materialen zijn 100% recyclebaar.

 

Investeren in duurzame ledverlichting kan dus al een enorm verschil maken in de uiteindelijke kosten.

 

AD-Vi VVE Beheer ondersteunt VvE’s in het maken van keuzes voor energiebesparingen.